
Luchtige kwarkbollen
Ik bak altijd oliebollen met oudjaar, maar nooit de gewone oliebollen. Die vind ik veel te vet en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaren maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet, superluchtig en je kunt ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken. Ik bak altijd een gedeelte gewone bollen en als iets meer als de helft van het deeg op is, voeg ik krenten en flink veel appelstukjes toe. Voor de liefhebbers hierbij het recept!
Ingrediënten:
- 500 gr meel
- 500 gr naturele kwark
- 1 tl zout
- 250 gr suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- Krenten (optioneel)
- Appelstukjes (optioneel)
- Zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Maak een beslag door alle ingrediënten in een kom te mixen. Het beslag hoeft niet te rijzen. Verhit de zonnebloemolie tot 170 graden en maak met 2 eetlepels kleine balletjes. Je kunt ook een (wegwerp plastic) spuitzak gebruiken (een iets groter stukje afknippen dan je gewend bent) en een schaar. Deze even in de olie dompelen en dan knippen.
Ze worden veel groter in de olie. Laat ze rustig bakken in de olie. Hoe lang het duurt hangt af van de grootte van je bollen. Ik snij er altijd eentje open en dan heb ik een richtlijn hoe lang ze moeten bakken (en tegelijkertijd iets om van te snoepen).
Bestrooi de kwarkbolletjes met poedersuiker of dip ze in suiker.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like