Luchtige tonijnbroodjes

Luchtige tonijnbroodjes

Gisteren heb ik deze heerlijke tonijnbroodjes gemaakt…ze zijn heel luchtig! Je kunt ze ook vullen met kipfilet of gehakt, wat je zelf lekker vindt. Ik heb tonijn gebruikt.

Ingrediënten deeg:

  • 1/2 kilo meel
  • Snufje zout
  • 1 blokje gist
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml lauwe melk (ongeveer, ik doe het op gevoel)
  • 1 el suiker

Ingrediënten vulling:

  • Tonijn uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • Koriander, fijngehakt
  • Peterselie, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • Zout en peper

Extra:

  • Eigeel

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed het deeg goed. Het moet een zachte deeg zijn. Laat het dan rusten voor een uurtje tot het verdubbeld is. In de tussentijd maak je de vulling door het uitje in een pan met wat olie te fruiten. Doe de tonijn, tomatenpuree, beetje koriander en peterselie erbij. Breng op smaak naar wens. Bak het even goed en zet het dan even weg.

Maak kleine ronde balletjes van het deeg. Schep op elk bolletje een beetje tonijnmengsel, eromheen besmeer je het met een beetje eigeel. Laat het even rusten voor een minuut of 5, dan doe je het in de oven voor 20 minuten op 200 graden of tot de broodjes gaar zijn. Let op: elke oven is anders!


1 reactie

  1. Alena geplaatst op januari 2, 2022 Beantwoorden
    Hoeveel is 1 blokje gist? Hoeveel gram

Geef een reactie