Luchtige vanille soufflé

Luchtige vanille soufflé

Vanille-soufflé met gesmolten chocolade.. Weer eens wat anders dan de cheese- en cupcakes! Wie houdt er ook van soufflé’s? Dit recept voor vanille soufflé is voor 2 personen.

Ingrediënten banketbakkersroom:

  • 1 vanillestokjes, merg eruit geschraapt
  • 125 ml melk
  • 30 gram suiker
  • 1 eidooier
  • Halve eetlepel bloem

Soufflé massa:

  • 1 eiwit
  • 15 gram suiker

Verder heb je nodig:

  • 4 soufflébakjes
  • Boter, om in te vetten

Bereidingswijze:
Je begint eerst met het maken van de banketbakkersroom. Verwarm de melk met het vanillemerg, roer het eidooier samen de suiker en bloem tot een lobbige massa. Als de melk warm is giet je dit al roerende langzaam bij het eidooier mengsel, daarna giet je het mengsel weer helemaal terug in de pan en laat je het een paar minuten pruttelen. Vervolgens vuur uit en 10 minuten laten afkoelen.

Vet ondertussen je soufflé bakjes in met wat boter. Daarna eiwitten opkloppen met wat suiker tot stevige pieken. Neem wat van het eiwit en meng dit luchtig met de banketbakkersroom, daarna giet je de banketbakkersroom helemaal bij het eiwit, meng goed door maar probeer de lucht erin te houden. Vervolgens verdeel je dit mengsel over 2 soufflébakjes en bak je dit in de oven voor ongeveer 15 minuten op 190 graden of totdat het mooi gesouffleerd is. Heerlijk met wat gesmolten chocolade of rood fruit. Of allebei :)


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie