Luikse gehaktballen

Luikse gehaktballen

Luikse gehaktballen, heerlijk bij hutspot, andijviestamppot of rode kool.

Ingrediënten:

  • 1 kilo gehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • paprikapoeder
  • gedroogde tijm
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 kopje melk
  • 1/2 kopje azijn
  • 1/2 kopje paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 1 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout en peper
  • boter

Bereidingswijze:

Kruid het gehakt met zout, peper, paprikapoeder, een fijngesnipperde ui en een beetje gedroogde tijm. Week 4 sneetjes witbrood in een kopje melk. Kneed dit samen met 2 eieren door het gehakt en voeg een half kopje paneermeel toe. De ballen rondom bruin bakken in boter en uit de pan halen. In dezelfde pan nog een gesnipperde ui bakken en 2 eetlepels bloem toevoegen, even meebakken.

Doe dan tomatenpuree erbij en even meebakken. Een half kopje azijn toevoegen en bakken tot de azijn weg is. Afblussen met koud water en goed doorroeren. Voeg dan de appelstroop, een beetje zout en laurierblaadjes erbij en als het kookt de ballen er weer in leggen. Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen. Let op, indien de saus te dik wordt wat water erbij doen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie