Luxe bladerdeeghapjes met knakworst

Luxe bladerdeeghapjes met knakworst

Heerlijke bladerdeeghapjes met knakworst sosit die er luxe uitzien. Het ziet er moeilijk uit, maar is superleuk en makkelijk om te maken!

Benodigdheden:

  • 1 pak roomboter bladerdeeg van 10 stuks (je kan ook minder gebruiken of een pak extra)
  • Sosit knakworst
  • Pasta tomatensaus (met curry is ook heerlijk)
  • Hot chili saus (AH)
  • Ei om te besmeren
  • Basilicum om te bestrooien
  • Lente-ui ter versiering (dit hoeft niet perse)

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien met de plastic nog aan de onderkant. Snijd de knakworst in niet al te dunne plakken. Snijd in een plak bladerdeeg boven in het midden en links in het midden.
Rechtsboven en linksonder snij je stroken. Zie onderstaande foto’s als je het niet begrijpt.

bladerdeeg-hapjes-knakworst-vouwtechniek

Doe rechtsonder een theelepel pastasaus, wat knakworst erop en strooi er hot chili overheen. Linksboven heb je nu een vierkant, til die op en leg die boven je vulling. Maak het goed dicht. Nu ga je het ‘vlechten’. Om en om, heen en weer, tot je een mooi pakketje hebt. Besmeer je hapje met eigeel en bestrooi met basilicum. Lente-ui kan je snijden ter garnering en erop leggen.

luxe-bladerdeeg

Bak deze hapjes in een voorverwarmde oven op 175 graden tot het mooi goud bruin is. Heerlijk zijn ze!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie