Macaroni met gehakt en groente
Vandaag macaroni met gehakt, groente en kaas.Tijdje geleden al weer en ideeën zijn gewoon op haha. Ik maak het precies zoals mijn Italiaanse vriendin het maakt.
Ingrediënten:
- Macaroni (hoeveelheid naar keuze)
- Gehakt (hoeveelheid naar keuze)
- 1 macaroni-groentepakket (anders zelf paprika, prei en champignons snijden)
- 1/2 kilo ontvelde tomaten
- 2 el basilicum tomatensaus (voor extra smaak)
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- Zout en peper
- Cayennepepper
- Verse basilicum, fijngehakt
- Scheutje olie
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten. Snijd de ui en wortel fijn en fruit deze samen in een scheutje olijfolie. Als de ui glazig is doe dan de lepels tomatensaus erbij. Rasp ook een teentje knoflook erbij. Na een minuut of 3 mag het bouillonblokje samen met een klein glaasje water erbij. Laat deze even inkoken.
Doe nu de in stukken gesneden gepelde tomaten in een pan en de gehakte basilicum. Breng op smaak met de kruiden en laat het geheel 20 à 30 minuten zachtjes koken.
Rul het gehakt apart in een scheutje zonnebloemolie. Dan voeg je het groentepakket toe. Meng de tomatensaus bij de groente.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de macaroni met de tomatensaus en doe het in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erop en zet het voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like