Macarons met chocoladepasta
Nou 2de poging macarons maken, met verschillende kleurtjes en smaakjes. Gevuld met de luxe chocopasta’s van Lidl (coco’s, caramel en chocolade smaak). Met dank aan Bouchra die het recept wilde delen.
Ingrediënten:
- 200 gram amandelpoeder
- 200 gram poedersuiker
- 150 gram eiwit (2x 75 gram)
- 200 gram suiker
- 50 ml water
- Kleurstof
- Chocoladepasta
Bereidingswijze:
Zeef de amandelpoeder en poedersuiker door een fijne zeef. Weeg de eiwit nauwkeurig af. Meng 1 keer 75 gram eiwit met de amandelpoeder en poedersuiker tot een broyage. Mix dan de andere eiwit tot een stijve massa. Kook suiker met water tot een siroop van 119 graden. Voeg deze in een straal toe bij de stijf geklopte eiwit. Klop even door tot een stevige meringue en totdat die afgekoeld is ongeveer 50 graden. Voeg je kleurstof toe. Dan meng je een derde van de merengue bij je amandelbroyages.
Stevig kloppen met een spatel. Dan doe je de rest van de meringue erbij. Hier klop je niet meer, maar vouw je het erdoorheen. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit dopjes op een stuk bakpapier of siliconen bakmat. Sla een paar keer met je bakblik op het aanrecht.
Doe dit direct in de oven die voorverwarmd is op 125 graden voor ongeveer 16 á 20 minuten. Elke oven is anders. Daarna de macarons helemaal laten afkoelen, anders gaan ze kapot. Vul ze vervolgens met chocoladepasta.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like