Madeleines met Nutella vulling
Gebakken en gefreubeld met de kids. Gevulde Nutella madeleines. En voor ons het klassieke recept met oranjebloesemwater
Ingrediënten:
- 15 gram Nutella (plus extra voor in de vormpjes)
- 2 grote eieren
- 125 gram zachte boter (plus extra om in te vetten)
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 eetlepels melk
- 1 koffielepel bakpoeder
Bereidingswijze:
Mix de eieren en de boter tot het een witte massa is. Voeg geleidelijk de bloem, suiker, melk, bakpoeder en 15 gram (1 eetlepel) Nutella toe. Leg een stuk plasticfolie op het beslag en zet de kom minimaal een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de bakvormpjes in en schep een klein beetje Nutella in de holte. Schep daar bovenop beslag, ongeveer een eetlepel. Bak ze in 11-13 minuten af. Haal ze direct uit de vorm en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like