Mahalabiya (Egyptische melkpudding)

Mahalabiya (Egyptische melkpudding)

Ingrediënten:

  • 1 liter volle melk
  • 4 grote eetl maizena
  • 8 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels oranjebloesem (mazhar)
  • 1/2 theelepel gemalen Arabische gom (Meska hor) 
  • paar safraan draadjes

Bereidingswijze:

Los de maizena op in de melk en de suiker in een pannetje op laag vuur. Blijf roeren, dan de oranjebloesem, Arabische gom meska en de safraan (fijn maken tussen je vingers) erbij doen tot het kookt. Blijven roeren tot het dik wordt. Dan in schaaltjes gieten af laten koelen en in koelkast zetten, desgewenst wat nootjes of Amlou erop doen!

10606234_346932108847034_8402855764929448125_n


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie