Maizenakoekjes met cornflakes

Maizenakoekjes met cornflakes

Maizenakoekjes met chocolade en cornflakes zijn één van onze favoriete koekjes. Als je Marokkaans bent of weleens Marokkaanse feesten bijwoont dan ken je ze vast wel. Uit dit recept krijg je behoorlijk wat maizenakoekjes (een stuk of 80/100, al ligt het er net aan hoe groot je de koekjes maakt), dus je kunt het recept halveren als je bijvoorbeeld eerst wilt uitproberen hoe ze smaken.

Ingrediënten:

  • 400 á 500 gram maizena
  • 6 eigeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 pak bona (margarine)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • ± 400 gram melkchocolade
  • cornflakes

Bereidingswijze:

Pak een grote kom of schaal en doe daar de suiker, vanillesuiker en boter in. Meng het goed samen met behulp van je hand.

Voeg dan de eigeel en olie toe en meng nogmaals. Doe dan een half zakje bakpoeder, een pak maizena en een snuf zout erbij. De maizena voeg je beetje bij beetje toe en als je ziet dat het nog veel te zacht is voeg je nog meer maizena toe totdat je er balletjes van kunt vormen.

Niet al te veel, het deeg moet nog wel een beetje zacht blijven.

Van het deeg kun je nu kleine balletjes vormen. Probeer ze een beetje hoog te maken en druk ze vooral NIET plat. Maak de balletjes niet te groot, want in de oven worden ze iets groter en ze worden nog bekleed met chocolade en cornflakes dus dat zal de balletjes ook wat groter laten ogen.

Leg ze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze gaar en aan de onderkant lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 á 20 minuten. Het kan ook langer duren, ligt maar net aan je oven.

Maal de cornflakes grof of fijn (ook weer niet tot poeder) in een keukenmachine. Smelt dan de chocolade au bain-marie en dompel met behulp van een vork een afgekoelde maizenakoekje erin.

Haal die gelijk door de gemalen cornflakes en leg hem op een bord.

Doe dit met alle maizenakoekjes tot je helemaal klaar bent. Laat de koekjes drogen. Als de chocolade hard is geworden kan je ze het best in een goed afgesloten plastic doos bewaren, zodat de cornflakes niet haar knapperigheid verliest.

Extra tips:

  • I.p.v. melkchocoladerepen kun je ook wat chocoladepasta au bain-marie smelten. Werkt ook prima!
  • Mocht je het lekker vinden kun je gemalen koffiewafels door de gemalen cornflakes mengen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie