Makkelijke citroentaart
Binnen 15 minuten heb je een heerlijke citroentaart (tarte a la citron) waarvoor je niet veel nodig hebt. En het is heel makkelijk te maken! Het smaakt helemaal niet zurig, juist zoet met een tikje zuur.
Ingrediënten:
- 1 pak Bastogne/Digestive koekjes
- 125 gr boter (halve pak boter)
- 400 ml gecondenseerde melk
- 4 citroenen
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Kruimel de koekjes in een blender (of iets anders) en smelt de boter in de magnetron. Meng ze samen en druk het mengsel met een lepel in een springvorm. Doe in een kom het sap van de citroenen, de gecondenseerde melk en de eieren. Klop het ongeveer 5 minuten.
Giet het mengsel over de koekjesbodem die je in de springvorm hebt gedaan. Bak het af in de oven (180 graden) voor ongeveer 10 minuten. Laat het daarna minstens 2 uur in de koeling rusten. Versier naar keuze. Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like