Makkelijke en snelle harira
Met dit koude weer is het tijd voor harira. Dit is een simpele en makkelijke versie van harira. Normaal maak ik de echte variant, maar deze is makkelijker als je haast hebt en geen tijd hebt om nog uitgebreid harira te maken. Het smaakt ook echt naar harira.
Ingrediënten:
- 1 pakje Honig tomatensoep
- 1 pakje Honig groentesoep
- 1 pot kikkererwten (of gepelde kikkererwten als je die in de vriezer hebt)
- 1 eetlepel Harira kruiden (te koop bij o.a. Marokkaanse supermarkten, ik haal ze bij Pitstop in Abdijstraat)
- Koriander, fijngesneden
- Stukjes vlees
- 1 el olijfolie
- Selderij (als je toevallig in huis hebt, anders hoeft niet)
- Bloempapje (bloem + water)
Bereidingswijze:
Breng een pan met water aan kook en doe alle ingrediënten erin (behalve de kikkererwten). Laat dit pruttelen en doe daarna de kikkererwten en bloempapje erbij en laat het zachtjes verder pruttelen. Je zult zien dat het net als de traditionele harira smaakt door die harira kruiden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like