Makkelijkste Ghribia koekjes
Makkelijkste koekje ever, maar zo lekker met een glaasje ataj.
Benodigdheden voor Ghribia koekjes:
- 250 zachte (room) boter
- 300ml olie
- 200gram poedersuiker
- 250 gram gemalen kokos, welke je opnieuw tot poeder maalt.
- 1 zakje bakpoeder
- +- 1 kg bloem
Bereidingswijze:
Meng de boter met de poedersuiker tot een crème. Voeg de olie toe en blijf roeren, zodat het een crème blijft. Voeg vervolgens de kokos toe en voeg daarna de bakpoeder en beetje voor beetje de meel toe. Het deeg moet nét willen gaan kruimelen (dus nog niet echt kruimelen!). Maak met 2 handen mooie balletjes. Rond deze een beetje plat af met een topje in het midden en leg ze op een bakplaat. Druk ze niet plat, want dan krijg je platte koeken. Als alles gaat zoals het moet gaan dan komen er gezonde barstjes in het deeg en bolt het balletje mooi op. Bak ze af op ongeveer 180c graden voor 12 minuten, ze moeten licht kleuren en mooie barstjes vertonen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like