Makroudh Asmar

Makroudh Asmar

Het recept voor Makroudh Asmar, een Tunesische zoet koekje gemaakt met dadels en suikersiroop.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 550 g grove griesmeel
  • 50 g fijne griesmeel
  • 450 g meel
  • 250 g olijfolie
  • 250 ml warm water
  • Kurkuma
  • Bicarbonaat

Ingrediënten voor de vulling:

  • Dadels (aliq)
  • Sinaasappelschil poeder
  • Rozenknopjes

Extra:

  • Sesamzaadjes
  • Suiker
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie en giet het bij het mengsel (fijn griesmeel, grove semolina, meel, kurkuma en bicarbonaat). Meng dit daarna met warm water. Meng de dadelpasta met wat sinaasappelschil poeder, rozenknopjes, kaneel en vorm het tot een geheel. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe.

Rol het deeg met een rolling pin tot een dikte van 0,5 cm. Vul een staafje diameter van 1 cm met dadel pasta/vulling. Duw een gleuf in de griesmeelstaaf en leg een beetje dadelpasta in de gleuf en vouw de griesmeelstaaf dicht over het dadelpasta.

Vorm lozenges met behulp van een gietvorm (Qaleb). Frituur de Makroud in een pan. Zodra ze goudgeel van kleur zijn haal je ze eruit. Kook de suikersiroop op een hoge- en dan op een lage stand. Dompel de Makrout daarna direct in suikersiroop en strooi er bovenop sesamzaad.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie