
Malse kipsaté
Bulgur over? Daar maken we een lekkere salade van. Met overheerlijke kipsaté. Dit keer een andere marinade uitgeprobeerd en het was verrassend lekker! En ja, de gouden tip: azijn. Als je dit door je BBQ vlees marinade doet, dan krijg je super mals vlees.
Ingrediënten voor kipsaté:
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels sambal
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- Snufje knoflookpoeder
- 2 theelepels kipkruiden
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in lange plakken. Marineer de kip in de sambal, olie, ketjap, knoflookpoeder, kipkruiden, gedroogde peterselie en azijn. Laat alles even intrekken: hoe langer, hoe beter. Week wat satéstokjes in water en rijg de stukjes kip eraan. Gril de kipspiesjes aan beide kanten tot de kip gaar is. Lekker met satésaus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like