Mango cheesecake uit de oven
Weer zo’n heerlijke cheesecake, nu met mango’s. Om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten voor de bodem:
- 150 gr koekjes (bv. Digestive koekjes)
- 50 gr gesmolten roomboter
Ingrediënten voor de cheesecake:
- 600 gr naturel roomkaas
- 100 gr gesmolten witte chocolade
- 150 gr crème fraîche
- 150 gr suiker
- 25 gr maizena
- 2 eidooiers
- 2 eieren
Ingrediënten voor de topping:
- 2 verse mango’s
- 50 gr suiker
Bereidingswijze:
Snijd 2 mango’s in stukjes en kook het even goed in een pan met 50 gram suiker. Pureer het en haal het door een zeef. Leg dit even weg. Kruimel 150 gram koekjes in een keukenmachine en meng het met 50 gram gesmolten roomboter. Nu heb je je bodem voor de taart. Mix 600 gram roomkaas met 150 gram suiker tot een geheel. Meng 150 gram crème fraiche, 2 eidooiers, 2 eieren, 25 gram maizena en 100 gram gesmolten witte chocolade erbij.
Bekleed je taartvorm met een stuk bakpapier. Bedek de bodem van de vorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Giet het roomkaasmengsel eroverheen en schep daarbovenop de mango siroop. Maak met een satéprikker er sierlijke vormpjes in. Zet de cheesecake het liefst in een grote vorm of braadbak met gekookt water. Schuif dit in een voorverwarmde oven van 130 graden en laat het een uur garen. Laat het goed afkoelen, het liefst een hele nacht in de koeling.
Tips:
- Je kan ook diepvries mango’s gebruiken. Dit laat je in het pannetje met wat suiker koken, pureer het en haal het door een zeef. Eigenlijk precies hetzelfde als met ‘vers’ fruit, alleen is diepvriesfruit soms minder mooi om te decoreren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like