Marmercake met koffie

Marmercake met koffie

Marmercake gemaakt voor bij de thee. De cake is van koffie en chocolade cacaopoeder, bovenop dadels en walnoten.

Ingrediënten:

  • 250 / 300 gr bloem
  • 6 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie of roomboter
  • 170 gr suiker
  • 50 ml melk
  • vanillesuiker
  • 2 etlp cacao poeder, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder, gezeefd
  • 1 etlp nescafe koffie poeder, opgelost in 1 etlp warm water

Voor decoratie:

  • paar zachte dadels, in stukjes
  • paar stukjes walnoten, klein gehakt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Pak een kom en mix daarin met een elektrische mixer de zachte boter of olie, vanillesuiker en suiker samen. Voeg één voor één de eieren toe en mix het beslag mooi glad. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix goed. Voeg als laatste de melk en bakpoeder toe. Mix het tot een luchtig beslag.

Schep 1/3 van het beslag in een aparte kom en meng er 2 eetlepels cacao door en koffie mengsel. Schep het wittebeslag en het chocoladebeslag afwisselend in de cakevorm om het marmereffect te creëren. Eindig met een laagje witte beslag over de bovenkant. Versier het beslag met stukjes walnoten en dadels stukjes. Bak de cake circa 50 minuten in de voorverwarmde oven.

De cake is klaar als een cocktailprikker ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen en laat daarna verder afkoelen op een rooster.


1 reactie

  1. Khadija geplaatst op maart 4, 2019 Beantwoorden
    Lekkere cake! Goed kloppend recept. Ik heb 300 gram bloem gebruikt. 1 zakje vanillesuiker en 170 gram suiker is precies goed

Geef een reactie