Marmerkoekjes
IEDEREEN vindt deze marmerkoekjes lekker, dat beloof ik je! Ik heb ze nu al tientallen keren gemaakt en iedereen die ze heeft gegeten, was er gek op! Met het Suikerfeest maak ik ze nu standaard en voor een feest neem ik ze ook vaak mee. Als je eenmaal door hebt hoe je ze moet maken, zijn ze makkelijk te maken. Je maakt 1 bakplaat en je hebt meteen een stuk of 40 koekjes.
Ook de versiering valt reuze mee. Ik heb een foto gemaakt van het trekken van de lijntjes. Belangrijk is dat je de lijnen eerst in de lengte trekt en er dan in de breedte met een mes of satéprikker doorheen gaat, anders kom je nooit aan zo’n mooi patroon.
En snijd de ruitjes of vierkantjes met een aardappelschilmesje, dat gaat het makkelijkst!
Ingrediënten:
- 500 gr ongezouten pinda’s, gemalen
- 200 gr biscuitjes, gemalen
- 1 blikje gecondenseerde melk (Friesch meisje of Friesche vlag)
- 2 el honing
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el nesquick (of cacao)
- 1 tl kaneel
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr witte chocolade (of 400 gr witte chocolade en 100 gr pure chocolade)
Bereidingswijze:
Meng de gemalen pinda’s met de gemalen biscuitjes. Voeg de vanillesuiker, nesquick en kaneel toe. Doe dan het blikje nestle erbij en meng goed. Tenslotte honing toevoegen en goed mengen zodat alles plakkerig is.
Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Druk deze vulling in de bakplaat plat. Ik heb een speciaal klein deegrollertje met een handvat waarmee je makkelijk in een bakvorm kan rollen. Smelt 100 gr pure en 100 gr melkchocolade met 1 el olie en giet dit over de vulling. Strijk het glad (even schudden als er strepen in blijven).
Laat dit een uurtje in de koelkast (of tot het hard is). Haal de plak dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en doe de koek dan ondersteboven terug in de bakvorm. Trek het bakpapier eraf. Smelt de andere 200 gr bruine chocolade met 1 el olie en giet er weer overheen.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like