Marokkaans brood, tachnift

Marokkaans brood, tachnift

Recept voor Marokkaans brood, tachnift.

Ingrediënten:

  • 250 gr griesmeel
  • 500 gr tarwebloem
  • 1 el gedroogde gist
  • Zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 600 ml lauwwarme water (kan meer of minder zijn)

Werkwijze:

Doe alle droge ingrediënten in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de lauwwarme water en zonnebloemolie toe. Laat het deeg ca. 10 tot 15 min. kneden op stand 2 van de kneedmachine, totdat er een soepel en elastisch deeg ontstaat. Eventueel controleren door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel. Met de hand kneden kan ook, maar dan duurt het langer.

Laat het deeg dan 1 uur, in een licht ingevette en afgedekte kom, op kamertemperatuur in volume verdubbelen. Nu is deeg gerezen, ga daar 3 ballen van maken ik maak altijd kleintjes. Doe wat smida op een bord en leg 1 bal op en ga goed plat maken en dek het goed ook met lapje stof omheen, zo ga je alle deegballen plat maken met goed gestrooide smida op en onder, laat alles weer rijzen voor 45 minuten.

Nu ze zijn gerezen weer, maak een pizza pan of msemmen pan, makla warm en doe de broodjes in, nu ga je brood 1 voor 1 bakken niet te hoge vuur laat rustig bakken .


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie