Marokkaans brood
Huisgemaakte Marokkaanse brood.
Ingrediënten:
- 350 gr bloem
- 150 gr griesmeel (smida moyen)
- 8 gr gist
- 10 gr zout
- snufje suiker
- 320 ml lauwe water
Bereidingswijze:
Kneed de droge ingrediënten. Doe dan het water erbij en kneed het goed. Als het deeg nog te plakkerig is, doe je wat bloem erbij tot je een zacht deeg hebt dat niet plakt. Goed blijven kneden voor zo’n 10 minuten. Laat dit rijzen voor zo’n 45 minuten. Als het goed gerezen is, bestuif je je werkplek met wat griesmeel en maak je even grote bollen. Laat ze 5 minuutjes rusten en bestrooi er ook wat griesmeel over.
Daarna uit drukken, alles mooi gelijk maken. Laat ze weer 30 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden. Als ze goed gerezen zijn, prik je ze met een vork en bak je het af in zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like