Marokkaans gekruide kippendijen met olijven

Marokkaans gekruide kippendijen met olijven

Gister stond er Marokkaanse kip met olijven en homemade friet op het menu. Wij serveren de friet er los bij, wie doet dit ook? In dit recept heb ik 2 kippendijen gebruikt, maar je kan ook een hele kip gebruiken. Als ik hele kip maak eet niemand de kippenborst, vandaar dat ik dijen neem.

Ik gebruik de groene olijven in een glazen pot van de Lidl. Die zijn niet zo zoutig als de Marokkaanse olijven. In het originele ‘Marokkaanse kip met olijven’ recept voeg je ook ingemaakte citroen eraan toe. Ik heb het weggelaten omdat de kids er niet van houden.

Indien je dat erin wil, dan snijd je de citroen in repen en kook je eerst het zure eruit en voeg je die samen met de olijven toe. Dit recept is voor 2 personen, als ze flinke eters zijn.

Ingrediënten:

  • 2 kippendijen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl peper
  • Plukje pure saffraan draadjes
  • Zout naar smaak
  • 2 grote uien, in fijne stukjes
  • 1 tl geraspte knoflook
  • Paar takjes koriander en peterselie
  • 1 blaadje foelie
  • Scheutje olijfolie en zonnebloemolie
  • Groene olijven zonder pit (paarse zijn ook prima)

Bereidingswijze:

Fruit de uien en voeg daarna de kip en knoflook toe. Bak de kippendijen 2 minuten aan beide kanten tot het dicht schroeit. Voeg nu de kruiden toe, behalve de foelie, en bak het even 2 minuten mee. Voeg nu 200 ml water toe en wacht tot het kookt. Bind de koriander en peterselie (dubbel geklapt) met touw en doe dit erbij.

Voeg nu ook het blaadje foelie toe en kook alles gaar in ongeveer 30 minuten. Als er geen vocht uit de kip komt als erin prikt, dan is de kip gaar. Vis de foelie, koriander en peterselie eruit. Was de groene olijven grondig en voeg die bij de kip. Kook dit mee tot je de saus ziet indikken.

Serveer er homemade friet en brood bij en je hebt het gelukkigste gezin op de wereld. Bon appetit!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie