Marokkaans gestoomd vlees (Mfouar)

Marokkaans gestoomd vlees (Mfouar)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: “gestoomd vlees”. Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan? Ik verzamelde allerlei tips via de fora waar ik actief was en ik zag in een kookboek uit Marokko wat ik erbij zou kunnen serveren.

Aan de slag dus met mijn couscouspan (stoompan), vlees kruiden, in het bovenste gedeelte en de deksel met een pedaalemmerzak extra afsluiten zodat zo min mogelijk stoom ontsnapt. En het resultaat? Heerlijk zacht en mals vlees, dat je nog wat extra op smaak brengt door er zout en komijn over te strooien mmmmm.

Je kunt Mfouar serveren met verschillende groenten, maar ook met (zelfgemaakte) frietjes, salades of aardappels en groenten. Net wat je in huis hebt of waar je zin in hebt!

Ingrediënten:

  • 1 kilo lamsvlees met bot (voor ons tweetjes is dat genoeg)
  • Komijn
  • Zouten peper

Voor de groenten:

  • Aardappels, in blokjes
  • Sperziebonen, in stukjes
  • Wortels, in blokjes
  • Koriander, gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd of geraspt
  • 1 grote teen knoflook
  • Zout en peper
  • Beetje chilipoeder
  • Kruiden naar keuze (je kunt ook andere kruiden erbij doen, Marokkaanse kruiden bijv.)

Bereiding:

Was het vlees, wrijf in met een wat zout en peper en leg het in het bovenste gedeelte van de stoompan. Doe in de onderste pan water (tot de helft van de pan) en breng aan de kook. Dek de bovenste pan af met plastic folie of een pedaalemmerzak en doe hierop de deksel. Zet dit op de onderste pan en laat dit op middelmatig vuur zo’n 2 uur stomen. Kijk na 2 uur of het gaar is (het komt dan makkelijk los).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie