Marokkaans vlees uit de oven
Marokkaans vlees uit de oven. Dit recept kan ook voor Mfouar gebruikt worden, dus laten stomen in een stoompan. Bij dit gerecht kan je ook bijgerechten erbij serveren zoals simpele salade, frietjes (dan wel de aardappeltjes weglaten), tomatensausje etc.
Ingrediënten:
- Vlees
- Komijnpoeder
- Zout en peper
- Beetje olie
- Water
Extra:
- Slabladeren
- Aardappels
- Augurk
- Tomaatjes
- Olijven
Bereidingswijze:
Marineer het vlees met zout, peper en komijn. Beetje olie aan toevoegen. Smeer het vlees goed in met de marinade. Daarna zet je dit in een ovenschaal, voeg er een glaasje water aan toe en doe er aluminium overheen. Zet in de oven voor ongeveer een uur of langer (af en toe even checken en met een vork prikken).
Als het klaar is kun je het serveren naar keuze. Ik heb sla bladeren onderop gelegd. Het vlees in het midden, prikkers met augurk en tomaatje erover verdeeld, gekookte en in partjes gesneden aardappel op smaak brengen met zout en olijfolie. Doe er nog een beetje komijn overheen verdeel het over het bord.
Verder kun je in een paar bakjes olijven doen en er nog zout en komijn erbij serveren. Besaha!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like