Marokkaans vleesschotel

Marokkaans vleesschotel

Marokkaans vleesschotel met charmilla en aardappelsalade. Ik heb voor de ribbetjes en shwa dezelfde marinade gebruikt.

Ingrediënten vleesmarinade:

  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 1 theelepeltje komijnpoeder
  • 1 theelepeltje kurkuma poeder
  • 1 theelepeltje peper
  • 1/2 theelepeltje saffraan
  • 1 theelepeltje zout
  • Flinke scheut zonnebloem olie
  • Bosje koriander
  • Bosje peterselie
  • 1 flinke scheut melk (zodat het vlees mals word als het de barbecue opgaat)

Bereidingswijze:

Doe alle ribbetjes in een diep bord, kruiden erbij, olie, koriander en de peterselie. Goed mengen en als laatst scheutje melk erbij en dan een nachtje laten staan voor je het gaat gebruiken.

Voor de shwa neem je een stuk mals vlees (poot) en snij deze in kleine blokjes. Als je dit hebt gedaan doe je de kruiden erbij, olie, koriander en peterselie. Meng het geheel en doe er op het eind een klein scheutje melk bij. Rijg het vlees aan spiesjes.

 

Ingrediënten kipmarinade:

  • 2 theelepeltjes kip kruiden
  • 1 theelepeltje peper
  • 1/2 bosje koriander
  • flinke scheut zonnebloem olie

Bereidingswijze:

Kipfilet in blokjes snijden, de kruiden erbij en dan even laten staan. Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers.

Als je al het vlees hebt gemarineerd kun je het op de barbecue doen of op de grill plaat.

marokkaans vlees 2

Ondertussen kun je de charmilla maken. Ik heb gekozen voor een simpele versie.

Ingrediënten charmila:

  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • 1 theelepeltje kurkuma poeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 1 theelepeltje peper
  • 1 theelepeltje komijnpoeder

Bereidingswijze:

Snij de tomaten, paprika en ui in fijne stukjes. Schil deze natuurlijk eerst. Als je dit hebt gedaan doe het dan in een pan met een flinke scheut olie. Laat dit dan op een hoog vuurtje glazig bakken. Als het glazig is gebakken doe je de kruiden erbij en 1/2 theeglas water. Deksel op de pan en laat het op een laag vuurtje sudderen. Na 15 minuten zie je dat het een dik sausje is geworden. Dan is je charmilla klaar om gereserveerd te worden.

Serveer alles op een dienblad/serveerschaal.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie