Amandel-kokoskoekjes (Ghriba)

Amandel-kokoskoekjes (Ghriba)

Super simpele koekjes, maar toch verslavend lekker. Amandelmeel kan je gewoon halen bij de supermarkt, ik heb de mijne van de Jumbo.

Ingrediënten voor Marokkaanse amandel-kokoskoekjes:

  • 1 ei
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosrasp (ongeveer)
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Mix de ei, vanillesuiker en suiker in een kom. Voeg het amandelmeel toe en mix het goed. Doe dan de kokos erbij en meng het met je hand. Maak gelijkmatige balletjes van het deeg en rol ze in wat poedersuiker. Plaats ze op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier en bak de ghribia koekjes af in de oven op 180 graden tot ze gaar zijn.


4 reacties

  1. Babs geplaatst op mei 6, 2018 Beantwoorden
    Wat heerlijk! En goed te doen, ga ik onthouden! (ik ben dol op amandelkoekjes en mijn zoon op kokos!)
    1. kitchennas geplaatst op mei 6, 2018 Beantwoorden
      Ohh ik ga je zeggen, ze zijn echt verslavend! Vind ze echt heerlijk ?, zeker het proberen waard
  2. Jitske geplaatst op februari 16, 2019 Beantwoorden
    Kunt u misschien een indicatie geven hoe lang dit in de oven moet? Ik wil dit recept heel graag uitproberen maar dit is wel lastig zonder enig idee van tijd.
    1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 18, 2019 Beantwoorden
      De koekjes horen 10 á 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Het kan per oven verschillen.

Geef een reactie