Marokkaanse Baklava koekjes
Recept voor Marokkaanse Baklava koekjes (Bahlawa). Je krijgt hier ongeveer 35-40 stuks uit.
Ingrediënten:
- 250 gr bloem
- 1/2 tl mazhar
- Snufje zout
- 2 el gesmolten boter
- Water
Vulling:
- 250 gr amandelen, gekookt en gebakken
- 2 el gesmolten boter
- 100 gr geroosterde sesamzaadjes
- 1 tl kaneel
- 50 gr gemalen suiker (gewone suiker even malen in je hakmolen of basterdsuiker nemen)
- 500 gr honing
Bereiding:
Meng de bloem met de mazhar, zout en boter. Voeg dan water beetje bij beetje toe tot je een zacht en soepel deegje hebt. Doe dit in een plastic zakje en laat rusten. Hak ondertussen de amandelen grof (niet te grof!), maar laat ongeveer 40 hele amandelen over en meng met de sesamzaadjes, boter, mazhar, kaneel en suiker. Laat dit even rusten zodat het wat vaster wordt als de boter afkoelt.
Neem dan een stukje deeg en rol dit uit tot een rechthoek. Leg hierop een rij vulling en druk het een beetje aan. Rol dan op of klap het deeg eroverheen en druk de randen goed aan. Beetje platter drukken en er driehoekjes van snijden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk er een amandel in (voorzichtig en goed vasthouden anders komt alle vulling eruit of vervormt het koekje). Bak ze op 200 graden gaar (de bovenkant blijft licht, maar de onderkant is dan mooi goudbruin).
Laat ze in de verwarmde honing (au bain marie) zwemmen zodat ze goed de honing opnemen en laat ze dan uitlekken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like