Marokkaanse baklava

Marokkaanse baklava

Recept voor Marokkaanse versie van de baklava.

Ingrediënten:

  • 500 gr amandelen, gepeld gebakken en grof gehakt
  • 300 gr walnoten, (in oven eventjes bakken) en fijngehakt
  • 250 gr cashewnoten, ook gebakken in oven en fijngehakt
  • 150 gr sesam
  • 200 gr pistache, fijngehakt
  • 100 gr gesmolten boter
  • 5 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • scheutje mazhar
  • 1/2 el kaneel
  • 2 potten honing
  • 3 bolletjes Arabische gom, fijngehakt
  • 1 rol filodeeg

Bereidingswijze:

De gebakken amandelen fijn hakken en in een bak doen, daarbij de gehakte walnoten doen de sesam, cashewnoten en de pistache. Alles goed mengen en dan de zout kaneel en de suiker erbij dan de gesmolten boter en de mazhar alles goed mengen moet beetje aan elkaar plakken als niet goed plakt mag er nog wat gesmolten boter bij. Pak een velletje besmeer met wat olie (geen gesmolten boter dan scheurt je vel!)

 photo marokkaanse-baklava_zpsglkpyuto.jpg

Leg dan een staaf van de noten mix erop zoals je op foto kan zien goed strak oprollen en snijd schuin af en leg op je bakblik zet ondertussen je oven aan op 200 gr. Werk zo je mengsel af tot het op is en besmeer je baklava nog keer in boven op met een kwastje met wat olie bak ze af in zon 10 min goed opletten als ze mooi bruin zijn, kan snel gaan ineens!

 photo 11267849_403303286543249_2623940781088707069_n_zpsks8rpdye.jpg

Ondertussen warm je honing op en doe er wat Arabische gom in. Dompel ze in honing en laat ze daarna in vergiet uit lekken en dan pak je er een strooi er naar keuze pistache of amandelschaafsel op en doe in papiertje als je die hebt hoeft niet perse!!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie