Marokkaanse erwtensoep (Bissara)

Marokkaanse erwtensoep (Bissara)

Recept voor Marokkaanse erwtensoep, oftewel Bissara.

Ingrediënten:

  • 4 á 5 el olijfolie
  • spliterwten (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine rode ui
  • 2 á 3 wortels (optioneel)
  • 1 knoflook
  • 1.5 L water
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Pel de uien en snipper deze fijn. Pel en pers de knoflook. Schil en snijd de wortel in dunne plakjes. Spoel de spliterwten goed om met koud water en laat het in een vergiet uitlekken. Kook het water.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hier de uien in. Bak de worteltjes mee en laat dit voor ca. 5 min bakken. Voeg nu de knoflook toe en kort daarna de spliterwten. Voeg nu 500 ml kokend water doe en zet het vuur hoog. Laat dit goed borrelen en zet het vuur dan zachter en deksel op de pan. Houd het in de gaten, zodra het water opgenomen is voeg je de volgende 500 ml water toe. Laat dit rustig garen op zacht vuur voor 45 á 50 min. Wel bijhouden, telkens water toevoegen en roeren.

Proeven of er genoeg zout in zit en gelijk controleren of de bite eruit is. Dus het erwtje moet zacht zijn. Eventueel nog met een staafmixer alles fijner maken en verdunnen met water indien nodig. Nogmaals proeven!

Opscheppen op een bord en garneren met pure olijfolie en wat harissapoeder indien gewenst. Lente ui erbij is ook erg lekker.

Extra: heerlijk met vers huisgemaakte Marokkaans brood. Super makkelijk en erg lekker. Dit kun je ook zonder brood als soepje eten.

Succes!


2 reacties

  1. Karima geplaatst op mei 4, 2017 Beantwoorden
    Hoi, Je hebt het in de bereidingswijze over worteltjes maar dit komt in je ingrediëntenlijst niet voor. Hoeveel wortels en welke soort wortels gebruik je? Dankjewel
    1. Ramadan Recepten geplaatst op mei 9, 2017 Beantwoorden
      We hebben het erbij gezet!

Geef een reactie