Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept heb ik van Tangia19 en maak ik regelmatig: gekruide gehaktballetjes in een saus van verse tomaat, paprika, champignons en doperwtjes. Je eet het met Marokkaans brood, maar je kunt er ook rijst bij serveren als je dat liever hebt.

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • peterselie en koriander, fijngehakt
  • 1 ui
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 rode paprika
  • 1 kilo tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • peterselie en koriander
  • 1/2 tl zwarte peper en witte peper
  • 3/4 tl kurkuma
  • beetje sambal
  • handje diepvries doperwten
  • paar champignons in plakjes

Bereidingswijze:

Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in stukjes of rasp ze. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de tomaten met alle kruiden en knoflook. Voeg de paprika en champignons toe en bak even mee. Meng het gehakt met de kruiden en voeg toe.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie