Marokkaanse Kercha of Douara
Recept voor Marokkaanse Kercha of Douara, het recept is van mijn mama!
Ingrediënten:
- Pens, darmen en eventueel ander orgaanvlees
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Kikkererwten
- 1/2 glas olijfolie
- 1 tomaat, geraspt
- Koriander
- Zout en peper
- 1 bouillonblokje
- Gemberpoeder
- Kurkuma
- Saffraan
- Kokend water
- Groene olijven
- Sambal (optioneel)
- Rozijnen (optioneel)
Bereidingswijze:
Maak allereerst de kerscha schoon. Was het met zout, azijn of citroensap. Voordat ik het was met azijn doe ik er zelf bleekwater bij en snijd het in stukjes. Was de darmen ook goed en draai ze daarna binnenstebuiten met een satéstokje. Was ze terug goed net als de kercha. Kook dit eerst halfgaar in een pan, je zult zien dat er veel schuim zal vrijkomen. Daarna terug goed wassen, zo ben je er zeker van dat je kercha helemaal schoon is!
Hak de ui, teentjes look en koriander fijn in een hakmolen. Doe ongeveer 1/2 olijfolie in een pan, dit is heel belangrijk aangezien kersha vetvrij is. Als je te weinig olie gebruikt heb je een waterige saus en smaakloze kercha. Doe dan het uimengsel, geraspt tomaatje, bouillonblokje, zout, peper, gember, saffraan en wat kurkuma erbij en laat het even fruiten op een zacht vuurtje. Geen komijn toevoegen, daar krijg je een troebele saus van.
Voeg vervolgens ongeveer 2 liter kokend water toe. Als je koud water toevoegt krijg je taaie kersha. Laat de saus indikken en alles gaar worden. Je kunt kikkererwten aan toevoegen en wat sambal als je van pittig houdt. Rozijnen kunnen ook. Serveer het op een bord en garneer met pitloze groene olijven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like