Marokkaanse kip uit de oven met zitoen
Vandaag: kip uit de oven met zitoen en amandelen. Natuurlijk ontbraken de home made frietekes niet, die had ik op een apart bord. Hihi.
Ingrediënten:
- 1 hele kip of kipstukken
- Olijven, het liefst zonder pit
- Amandelen, ontveld en gebakken
- Hardgekookte eieren
- 2 grote tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 1 flinke ui
- Kipkruiden (van de poelier gebruik ik, die zijn gruwelijk!)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl saffraan
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- Zout
- Olie
Bereidingswijze:
Rasp of hak de ui en de knoflook in een hakmolen. Snijd de koriander en peterselie fijn. Maak er een marinade van; doe dus alle kruiden erbij (behalve de kipkruiden), flinke scheut olijfolie en een flinke scheut zonnebloemolie. Zout naar smaak. Wrijf de kip goed in met de marinade. Zet het weg in de koelkast voor minstens 2 uur. Als je het een avond van tevoren marineert is dat nog beter! Bak daarna voorzichtig de kip aan in de pan, giet een ruime hoeveelheid water aan toe en laat de kip goed koken zonder dat hij uit elkaar valt.
Dan haal je de kip uit de pan en maak je een marinade van kipkruiden met zonnebloemolie waar je je hele kip mee besmeert. Daarna gaat de kip in de oven onder de grill voor een mooi bruin korstje. Je saus laat je goed indikken. Was de olijven en doe ze erbij. Daarna serveren met de gebakken amandelen en de eieren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like