Marokkaanse kip uit de oven

Marokkaanse kip uit de oven

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, olijven, amandelen en gekookte eieren. Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat je nodig hebt om Marokkaanse kip uit de oven te kunnen maken…

Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 1 grote ui
  • 1/4 bosje koriander
  • 1/4 bosje peterselie
  • Beetje zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Olijfolie
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • Saffraan

Decoratie:

  • Gekookte eieren
  • Amandelen
  • Groene olijven zonder pit

Bereidingswijze:

Was de kip goed en grondig. Doe de ui, knoflook, koriander en peterselie in een keukenmachine en hak het fijn. Doe dit mengsel in een kom samen met een scheut olie en kruiden. Marineer hiermee de kip. Doe de kip in een pan met 1 eetlepel olie en bak de kip aan. Voeg de charmilla toe waar je de kip mee gemarineerd hebt en wat kokend water. Doe de deksel op de pan en laat de kip gaar koken.

Neem een ander pannetje en kook hierin de amandelen. Ontvel ze daarna en bak ze in een koekenpan met olie. Leg deze apart. Kook de eieren, pel ze en snijd ze door de helft. Leg ook deze apart. Neem daarna de kip uit de pan en doe deze in een ovenschaal. Besmeer de kip een beetje met boter en doe het in een voorverwarmde oven onder de grill, zorg ervoor dat de kip aan alle kanten goed gegrild is.

In de tussentijd dik je saus op het fornuis in en verwarm je de olijven even mee. Leg de kip op een bord en voeg er wat saus met olijven toe. Decoreer het daarna met de amandelen en de eieren.


3 reacties

  1. Nona geplaatst op oktober 30, 2017 Beantwoorden
    Wat is de functie van de citroen? Het staat bij de ingredienten maar niet in het recept?? Hoeveel water doe je in de pan? Dit recept brengt meer vragen dan duidelijkheid. Het lijkt afgeraffeld!
  2. Mo geplaatst op augustus 29, 2018 Beantwoorden
    Onzin uitleg
  3. Ine geplaatst op februari 17, 2022 Beantwoorden
    ik zie nergens citroen staan bij de ingrediënten maar je brengt me wel op een idee om een beetje citrioen(rasp) in de marinade te doen. verder is het recept juist perfect en bondig beschreven en herinnert het me aan een dierbare Marokkaanse vriendin die het ooit voor me maakte. dus ik ga het morgen exact als hierboven maken en laat weten of het lekker is!

Geef een reactie