Marokkaanse kip uit de oven
Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, olijven, amandelen en gekookte eieren. Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat je nodig hebt om Marokkaanse kip uit de oven te kunnen maken…
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 1 grote ui
- 1/4 bosje koriander
- 1/4 bosje peterselie
- Beetje zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- Olijfolie
- 1 á 2 teentjes knoflook
- Saffraan
Decoratie:
- Gekookte eieren
- Amandelen
- Groene olijven zonder pit
Bereidingswijze:
Was de kip goed en grondig. Doe de ui, knoflook, koriander en peterselie in een keukenmachine en hak het fijn. Doe dit mengsel in een kom samen met een scheut olie en kruiden. Marineer hiermee de kip. Doe de kip in een pan met 1 eetlepel olie en bak de kip aan. Voeg de charmilla toe waar je de kip mee gemarineerd hebt en wat kokend water. Doe de deksel op de pan en laat de kip gaar koken.
Neem een ander pannetje en kook hierin de amandelen. Ontvel ze daarna en bak ze in een koekenpan met olie. Leg deze apart. Kook de eieren, pel ze en snijd ze door de helft. Leg ook deze apart. Neem daarna de kip uit de pan en doe deze in een ovenschaal. Besmeer de kip een beetje met boter en doe het in een voorverwarmde oven onder de grill, zorg ervoor dat de kip aan alle kanten goed gegrild is.
In de tussentijd dik je saus op het fornuis in en verwarm je de olijven even mee. Leg de kip op een bord en voeg er wat saus met olijven toe. Decoreer het daarna met de amandelen en de eieren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like