
Marokkaanse kippenpoten met haricots verts
Gisteren Marokkaans gekruide kippenpootjes met pittige haricots verts gemaakt. Het heeft heerlijk gesmaakt. De hoeveelheid van de specerijen/kruiden kan je zelf naar smaak toevoegen.
Ingrediënten voor de kip:
- 400 à 600 gr kippenpoten
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper
- Kurkumapoeder
- Paprikapoeder
- Chilipoeder/cayennepeper
- Gemberpoeder
Ingrediënten voor de haricot verts:
- 200 à 400 gr haricot verts
- Chilipeper, fijngehakt (hoeveelheid naar keuze)
- Scheutje olijfolie
- Scheutje vloeibare boter
- Zeezout en peper
- Komijnpoeder
- Gedroogde peterselie
Bereidingswijze:
Marineer de kipdrumsticks met zout, peper, kurkumapoeder, paprikapoeder, chilipeper en gemberpoeder. Voeg wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Bak vervolgens de kipdrumsticks voor enkele minuten en schenk dan een beetje water toe zodat de kip hierin kan garen. Laat dit met de deksel op de pan op zacht vuur sudderen tot de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Daarna haal je de deksel eraf en laat je de saus op wat hoger vuur indikken.
Was de haricots verts en snij de steelaanzet van de boon af. Kook de haricots verts in water voor 6 á 8 minuten om het knapperig te houden. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit wat olie en vloeibare boter in een koekenpan en meng de boontjes erdoor. Breng het op smaak met zeezout, peper, chilipeper, komijnpoeder en gedroogde peterselie. Wok het even kort en serveer dit samen met de kippenpoten en een beetje saus in een bord.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met de CHEFS
Instagram: @Zahirabel
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like