Marokkaanse koteletjes mix schotel
Recept voor een heerlijke koteletjes mix schotel met aardappelen, groenten, olijven en een Marokkaanse tomatensaus.
Ingrediënten voor de koteletten:
- 6 koteletjes
- 1 theelepeltje paprikapoeder
- 1 theelepeltje gemberpoeder
- 1 theelepeltje komijnpoeder
- 1 theelepeltje kurkuma poeder
- 1 theelepeltje peper
- 1/2 theelepeltje safraan
- 1 theelepeltje zout
- Flinke scheut zonnebloem olie
- Bosje koriander
- Bosje peterselie
- 1 flinke scheut melk (zodat het vlees mals word als het de BBQ opgaat)
Bereidingswijze:
Doe alle koteletjes in een diep bord, kruiden erbij, olie en de koriander en peterselie. Goed mengen en als laatst doe je een scheutje melk erbij. Laat dit een nachtje staan voor je het gaat gebruiken.
Ingrediënten voor de ovenaardappelen:
- 4 grote aardappels
- Olijfolie
- Zout
- Italiaanse kruiden
- Chili vlokken
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook het in water, niet al te gaar. Als ze bijna gaar zijn, laat je ze uitlekken in de vergiet en leg je ze daarna op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Zet de aardappeltjes daarna in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Ingrediënten voor de charmilla:
- 3 tomaten
- 2 paprika’s
- 1 theelepeltje paprikapoeder
- 1 theelepeltje kurkuma poeder
- 1 theelepeltje zout
- 1 theelepeltje peper
- Zonnebloemolie
- 1/2 glas water
Bereidingswijze:
Schil de tomaten en paprika’s en snij deze in fijne stukken. Doe deze in een koekenpan met een scheutje olie. Als alles glazig is gebakken, doe je de kruiden en een 1/2 glas water erbij. Dek het af en laat het rustig garen.
Dien alle gerechten vervolgens op een grote bord zoals op de foto. Lekker met olijven en groenten naar keuze!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like