
Marokkaanse koteletten uit de oven
Marokkaanse koteletten. Serveer er een stukje brood, groenten naar keuze en wat Andalouse saus voor bij het vlees.
Ingrediënten:
- koteletten (hoeveelheid naar keuze)
- 8 á 10 el olijfolie
- 1 ui
- 1/2 bosje koriander
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl Ras El Hanout
- 2 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- snufje saffraanpoeder
- zwarte peper en zout
- takje rozemarijn (optioneel)
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de koriander een beetje grof. Doe alle kruiden, de gesnipperde ui en koriander in een kom en meng dit samen tot een marinade.
Marineer je vlees hiermee en laat dit intrekken (indien mogelijk). Doe dit in een ovenschaal en leg er een takje rozemarijn op.
Afdekken met aluminiumfolie en in de oven garen voor ongeveer 50 á 60 min op 200° graden. Wel opletten, zo halverwege dien je de koteletten om te draaien.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like