Marokkaanse koteletten uit de oven

Marokkaanse koteletten uit de oven

Marokkaanse koteletten. Serveer er een stukje brood, groenten naar keuze en wat Andalouse saus voor bij het vlees.

Ingrediënten:

  • koteletten (hoeveelheid naar keuze)
  • 8 á 10 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Ras El Hanout
  • 2 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje saffraanpoeder
  • zwarte peper en zout
  • takje rozemarijn (optioneel)

Bereidingswijze:

Snipper de ui en hak de koriander een beetje grof. Doe alle kruiden, de gesnipperde ui en koriander in een kom en meng dit samen tot een marinade.

11147884_10204367906461318_1553283411211254073_n

11351306_10204367906701324_6447819659579143626_n

Marineer je vlees hiermee en laat dit intrekken (indien mogelijk). Doe dit in een ovenschaal en leg er een takje rozemarijn op.

10423970_10203824576998421_6566436825578254912_n

Afdekken met aluminiumfolie en in de oven garen voor ongeveer 50 á 60 min op 200° graden. Wel opletten, zo halverwege dien je de koteletten om te draaien.

10888772_10204367907341340_1418572208931031405_n


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie