Marokkaanse lamsbout uit de oven (Del3a)

Marokkaanse lamsbout uit de oven (Del3a)

Ik weet niet of ik de enige ben, maar voor sommige gerechten heb ik een soort angst om ze uit te proberen. Zo ook voor een hele Marokkaanse lamsbout uit de oven. Ik heb het vaak gegeten en vond het heerlijk, maar op de een of andere manier hield iets me tegen het zelf te maken. De angst dat het taai zou worden of niet gaar (ik zag vaak oventijden tussen de 3 en 6 uur om het goed gaar te krijgen) of dat het helemaal uitgedroogd zou zijn.

Na lange tijd van uitstel heb ik het toch maar eens geprobeerd en wat was het lekker geworden zeg! Ik heb serieus in tijden niet zulk lekker vlees gegeten! Bij mij was de bout in 2 uur al gaar, maar dat kan verschillen per soort vlees en natuurlijk hangt het af van de grootte van de bout.

Je serveert deze lamsbout met allerlei bijgerechtjes die je zelf kunt samenstellen: salades, gestoomde (en gekruide) groenten, gebakken aardappeltjes, olijven, spiesjes met augurk/olijf/tomaat of zoals ik heb gedaan gegrilde paprikareepjes en gegrilde courgette. Gebruik je fantasie en maak er wat lekkers van! Serveer het uiteraard met lekker Marokkaans brood.

Ingrediënten:

  • 1 lamsbout (Del3a)
  • 2 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gember
  • 1 tl komijn
  • Scheut olijfolie
  • Verse peterselie en koriander
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak het vlees goed schoon en verwijder overtollig vel en vet (niet al het vet weghalen!). Maak een marinade van de kruiden, uitgeperste knoflook en olijfolie en smeer de bout goed in. Laat een aantal uur marineren. Leg op een bakplaat met bakpapier en dek goed af met aluminiumfolie. Zorg dat alles dicht zit, zodat de stoom binnenin blijft.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie