Marokkaanse lamsspiesjes (Shwa)
De geur van shwa doet me altijd denken aan Marokko en aan het offerfeest. Met het offerfeest slachten moslims een schaap ter nagedachtenis aan het offer dat Ibrahim (Abraham) bereid was te brengen: zijn eigen zoon. In Nederland kun je zo’n schaap bestellen bij de slager en op de dag van het offerfeest ophalen (in stukken, of zelfs verdeeld in koteletjes gehakt, vlees met bot, vlees zonder bot, ribbetjes etc.). In Marokko slachten de meeste mensen thuis (of er komt iemand langs die het voor je doet, als je het zelf niet durft/kunt) en wordt het schaap verdeeld. Geen gezellig verhaal voor degenen die het niet gewend zijn, ik weet het.
Een van de eerste dingen die vaak worden gemaakt, is shwa, heerlijk gekruide Marokkaanse lamsspiesjes, bij voorkeur van de barbecue.
Ingredienten:
- 500 gr lamsvlees in blokjes
- Half bosje koriander, fijngehakt
- 1 klein uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Half zakje saffraan
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
Bereiding:
Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng met de koriander en de rest van de kruiden. Doe de olijfolie en azijn erbij en meng dit met de stukjes vlees. Laat dit een nacht afgedekt marineren.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like