
Marokkaanse loempia’s met kip
Moroccan Food the best #Harira #Briwat #salade
Ingrediënten voor loempia’s met kip:
- 1 kipfilet, in kleine stukjes snijden
- Groente naar keuze (prei, wortel en paprika)
- Halve bosje fijn gesneden koriander
- 2 teentjes knoflook
- Handje vol mihoen
- Loempiavellen
Kruiden:
- Zout op smaak
- 1 Knorr kip bouillonblokje
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel saffraan
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel sambal extra (alleen als je van pit houdt)
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
Je doet in een hapjespan een scheutje olijfolie en doe de kleine stukjes kipfilet in de pan. Breng op smaak met beetje zout en peper en de 2 fijngeperste teentjes knoflook. Bak ze tot ze goudbruin zijn en voeg dan de groentes erbij en de kruiden. Laat alles op een middelmatig vuurtje bakken. Voeg daarna de fijngesneden koriander erbij en meng alles weer goed met elkaar.
Laat het zeker 15min bakken met een deksel op de pan. Als je ziet dat er geen saus meer in de pan zit en je dus echt een droog mengsel hebt haha. Dan ga je een handje vol mihoen (of hoeveel jij wilt) weken in heet water. Als de mihoen zacht is geworden doe je het in een vergiet laten uitlekken en voeg het bij de kip/groente mengsel. Meng alles goed met elkaar en laat het goed afkoelen voordat je begint met vouwen van de loempia’s. Frituur ze.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like