Marokkaanse msemmen
Vanochtend ontbeten met verse msemmen. Dit zijn oude foto’s, aangezien ik ze zo vaak gefotografeerd heb hoef ik er geen foto’s meer van te maken haha. Ik doe alles op gevoel. Daarnaast maak ik veel dus het beste is om het recept te halveren of om de msemmen in te vriezen.
Ingrediënten:
- 1 soepkom fijne griesmeel
- Ongeveer 800 gram bloem
- Lauw water
- Eetlepel zout
- Een scheutje zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Deeg kneden tot je een deeg hebt dat net kauwgom structuur heeft. Laten rusten op een warme plaats voor ongeveer een half uur. Bolletjes vormen en besprenkelen met zonnebloemolie zoals te zien is op de foto.
Weer laten rusten voor ongeveer twintig minuten zodat je ze soepel kan vormen. Dan ga je ze vormen en bakken. In bovenstaande filmpjes kun je zien hoe je de msemmen moet vouwen en bakken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like