Marokkaanse paprikasalade
Recept voor een Marokkaanse paprikasalade, lekker als voorgerecht of bijgerecht.
Ingrediënten:
- 5 groene paprika’s
- 5 tomaten
- Zout en peper
- 5 tl azijn
- 1/4 bosje peterselie, fijngehakt
- 1/4 bosje koriander, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 ui
Bereiding:
Rooster de paprika’s een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de schil zwart geblakerd is. Dit kun je ook boven een gasvlam doen als je geen oven hebt. Stop de paprika’s daarna in een plastic zakje en laat het circa 10 minuten staan.
Verwijder dan het zwarte vel, de zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika’s in stukjes en doe deze in een schaal. Ontvel de tomaten, haal het zaad eruit en snijd het in stukjes. Snijd de ui ook in kleine stukjes. Voeg de tomaat en ui bij de paprika’s samen met wat fijngehakte peterselie en koriander. Breng op smaak met een snufje zout, peper, olijfolie en azijn naar smaak. Meng alles en eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like