
Marokkaanse pindakoekjes in papier
Deze pindakoekjes maak ik vaak met het Suikerfeest, een van mijn lievelingskoekjes. Ze smelten in je mond, heerlijk gewoon. Laat je niet afschrikken door het feit dat het grotendeels uit pinda’s bestaat, het zal niet naar pindakaas smaken.
De papiertjes zijn hele dunne servetjes uit Marokko, die je hier soms bij Marokkaanse winkels kunt kopen of bijvoorbeeld op de Bazar in Beverwijk. Je kunt ook gewone servetjes nemen die je in vieren hebt geknipt. Bekijk hier een filmpje van de bereiding.
Ingredienten:
- 375 gr ongezouten pinda’s
- 150 ml olie
- 175 gr witte basterdsuiker
- 1/2 tl kaneel
- 250 gr bloem
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Maal de de pinda’s helemaal fijn. Meng met de suiker en kaneel. Dan de olie erbij en de bloem toevoegen. Als het te droog is kun je er een beetje olie bij doen. Vorm er staafjes van en druk een beetje plat.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like