Marokkaanse rijst met groente en kip

Marokkaanse rijst met groente en kip

Recept voor Marokkaanse rijst met groente en kip.

Ingrediënten:

  • Kippenvleugels (op jouw manier bereidt)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • Halve winterpeen
  • Bosje peterselie
  • Halve rode paprika
  • Halve groene paprika
  • 1 kopje doperwten
  • 1 potje champignons
  • 1 potje tuinboontjes
  • 500 gram witte rijst (liefst Lassie)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 theelepels gemengde Marokkaanse kruiden
  • 1 theelepeltje saffraan
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Schil de tomaten en snijd in kleine blokjes. Snijd de uien fijn en de rest van de groenten in hetzelfde formaat. Neem een ruime pan. Bak de uien en de knoflook in wat olijfolie. Wanneer het glazig is voeg je de rest van de groenten, behalve de tomaat en koriander. Doe de kruiden erbij en dan goed aanbakken. Nu de tomaat en koriander. Kook alvast de rijst tot hij halfgaar is.

Doe de rijst bij de groenten en schep het goed om. Los het bouillonblokje op in 500 ml water en maak een paar kuiltjes in de rijst. Schenk de bouillon in de kuiltjes. Laat 5 minuten even sudderen en stop het dan in de oven. Na 10 minuten haal je het uit de oven en bedek je het met aluminiumfolie. Zodra alles gaar is serveer je de rijst op een bord en verdeel je de kippenvleugels erop.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie