Marokkaanse rijst met kippenvleugels

Marokkaanse rijst met kippenvleugels

Recept voor Marokkaanse rijst met kippenvleugels. De hoeveelheden qua kip, kruiden en groenten kun je naar wens toevoegen.

Ingrediënten:

  • 2 glazen rijst
  • 4 glazen water
  • Kippenvleugels
  • 1 uitje, gesnipperd
  • Teentje knoflook, geperst
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Kipkerrie (kruiden)
  • Gemberpoeder
  • Cayennepeper
  • Zwarte peper
  • Paprika, in stukjes
  • Courgette, in stukjes
  • Wortel, geschild en in stukjes
  • Prei, in stukjes
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl tomatenpuree
  • Snufje suiker
  • Zout

Bereidingswijze:

Breng 4 glazen water aan de kook met wat zout. Voeg de 2 glazen rijst eraan toe en laat het op zacht vuur gaar worden. Bak de kipvleugels in een andere pan met wat olijfolie goudbruin en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit even kort mee. Breng de kip op smaak met paprikapoeder, kurkuma, kipkerrie kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, zwarte peper en zout.

Voeg nu de gesneden groenten (paprika, courgette, wortel en prei) toe. Bak dit samen met de ketchup en tomatenpuree die je eerst in wat water met een snufje suiker hebt opgelost. Laat de kip staan tot het gaar wordt en voeg dit vervolgens toe aan je rijst. Serveer het met frisse salade en eventueel hete peper in stukjes.

Tip:

  • Je kunt de kip ook in de oven verder laten garen, voor krokante kippenvleugeltjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie