Marokkaanse versie van churros

Marokkaanse versie van churros

Dit is mijn eerste poging tot Marokkaanse churros, ze zijn heerlijk. Het is een soort kruising tussen Sfenj en Spaanse churros/porras. Hij was hier zo goed in de smaak gevallen dat ik hem vanavond nog een keer ga maken.

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 250 ml lauwwarm melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 1 tl gist
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei

Extra:

  • Suiker
  • Kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm allereerst de melk. Schenk dat in een kom met de gist en suiker. Roer het even door en voeg dan de bloem, bakpoeder, zout en het ei toe. Meng goed door elkaar tot je een soort dik pannenkoekbeslag krijgt. Laat dit een half uur rusten op een warme plek. Ik heb het zelf in de oven (op 50 graden) gezet.

Verwarm dan de olie in een koekenpan. Pak een spuitzak en een spuitmondje (1M van Wilton). Doe daar je beslag in. Voor mijn eerste poging had ik eerst de helft van het beslag gebruikt. Begin dan in het midden van de pan en spuit een spiraalvorm. Bak deze aan beide kanten goudbruin, vergeet niet om regelmatig om te draaien. Bak het niet op te hoog vuur, ik had hem zelf op een lager pitje staan. Werk zo alles af. Meng dan wat suiker met kaneel. Strooi dat aan beide kanten van de churros. Heerlijk luchtig!

Eet smakelijk!

Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie