Mascarpone taart met kersen en bitterkoekjes
Recept voor mascarpone taart met fruitjelly topping van kersen en bitterkoekjes.
Voor de bodem:
- 120 gr boter
- 175 gram bitterkoekjes, gemalen of fijngehakt
Voor de mascarpone mengeling:
- 250 gr mascarpone
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eetlepels basterdsuiker
- 250 ml slagroom
Voor de kersenjelly topping:
- 2 potten kersen voor vlaaivulling (Jonker Fris)
- 5 gr Agar
Bereidingswijze:
Boter afsmelten daar doe je de gemalen bitterkoekjes bij. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en boter langs de 2 zijden en plak het papier in de bodem van de vorm. Doe hierin je gemengde bitterkoekjes en duw goed aan de zijkanten vast tot het over gelijk is. Zet koud weg.
Meng de twee potten kersen met Agar (roerend verwarmen) en laat het een beetje afkoelen tot het lauw is. Klop vervolgens de mascarpone los en meng met vanillesuiker en basterdsuiker. De slagroom goed stijf kloppen en deze 2 onder elkaar heffen.
Dan doe je op de gemengde bitterkoekjes een dunne laag mascarpone mengsel. Je legt er een laag hele bitterkoekjes op en legt weer een laag mascarpone mengsel erop, smeer gelijk uit. Leg dan een laag kersen erop. Dit zet je koud voor minstens 4 uurtjes.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like