Mediterrane couscoussalade met kerriekip
Een Mediterrane couscoussalade met kerriekip! In dit gerecht gaat behoorlijk veel. Je kunt ervoor kiezen iets weg te laten, maar hij is op deze manier erg lekker! Door de vele ingrediënten is het ook zonder vlees geschikt voor vegetariërs.
Ingrediënten:
- 150 gram couscous
- 300 gram kiphaasjes
- 1 courgette (ik heb een gele gebruikt)
- 1 pakje fetakaas
- 150 gram sugarsnaps
- 1 rode peper
- 2 bosuitjes
- 1 bosje koriander
- 1 bosje munt
- 1 bosje platte peterselie
- Handvol basilicum blaadjes
- 1 rode/oranje paprika
- 1 limoen
- Olijfolie extra vierge
- Kurkuma
- Knoflook
- Komijnzaad
- Kerrie Massala
- Korianderzaad
- Zeezout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
Wel de couscous in een kom met heet water. Laat dit ongeveer 5 minuten staan en giet het water af. Zet de couscous apart. Kook de sugarsnaps circa 2 minuten in kokend water. Giet af. Snijd de courgette in super dunne plakken. Wok de courgette in wat olijfolie zodat ze net aan zacht zijn. De paprika snijd je in kleine stukken.
Hak nu de peterselie, koriander, basilicum, munt en bosuitjes heel fijn. Snijd de rode peper doormidden en spoel de pitjes eruit (of niet als je van pittig houdt). Snijd de peper fijn. Pak de kom met couscous en meng hierin de fijngesneden kruiden, bosuitjes, de rode peper, sugarsnaps, paprika en de gewokte courgette.
Breng de couscous op smaak met 5 lepels olijfolie, zeezout, versgemalen peper en het sap van 1 limoen. Verspreid de couscous salade op een grote schaal. De kiphaasjes snijd je in lange reepjes. Marineer de kiphaasjes met 1 geperste knoflookteen, olijfolie, 2 theelepels komijn, 2 theelepels kurkuma, 3 theelepels kerrie massala, 2 theelepels korianderzaad en zeezout.
Wok de reepjes op hoog vuur. Verdeel de kip over de schaal met de couscous salade. Om het af te maken garneer je de salade met stukken fetakaas. Bon apetit!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like