Meest luchtige cheesecake

Meest luchtige cheesecake

Hmmmm, de allerlekkerste en meest luchtige cheesecake met twee lagen. Hij is super makkelijk te maken. Je bakt hem een avond van te voren zodat hij een nacht goed kan opstijven in de koelkast.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 200 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 75 gram suiker
  • 65 gram koude boter, in blokjes
  • 1 ei

Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram magere naturel kwark
  • 150 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje kookpuddingpoeder vanillesmaak
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 12 el poedersuiker
  • 2 eidooiers (bewaar de eiwitten)
  • 2 extra eiwitten
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onderwarmte. Kneed een deegje van 200 gram bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 ei, 75 gram suiker en 65 gram koude boter in blokjes gesneden. Beboter een springvorm van ongeveer 26 cm. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel het deeg in tweeën. Met 1 stuk bekleed je de bodem. Met het andere stuk vorm je een hoge rand. Druk het goed dun uit.

In een grote kom klop je alle ingrediënten voor de vulling (behalve de eiwitten). Het mengsel is flink vloeibaar. Zet daarom de springvorm met deeg op de bakplaat in de oven en giet dan de vulling erin. Bak 70 minuten. Klop aan het einde van de baktijd 4 eiwitten stijf met 12 el poedersuiker en verdeel deze over de vulling.

Bak nog 10 minuten langer op dezelfde temperatuur. Haal de cheesecake uit de oven en laat het 3 kwartier in de vorm afkoelen. Snijd indien nodig de rand los met een mes en haal de rand ervan af. Laat de taart op de bodem van de springvorm verder afkoelen. Zet een nachtje in de koelkast. Yummie!

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


1 reactie

  1. Babs geplaatst op november 15, 2016 Beantwoorden
    Oei, oei, zo lekker! Deze wil ik ook een keer gaan maken!

Geef een reactie