Meest luchtige harde broodjes

Meest luchtige harde broodjes

Ik ben nog nooit zo van een mislukking overtuigd geweest als bij dit deeg. Het tegendeel is waar. Dit zijn de meest luchtige harde broodjes die ik tot nu toe heb gemaakt. Het korstje is dun en knapperig. De binnenkant heerlijk fluffy. En het beste van alles? Je maakt en vormt het deeg ’s avonds, en ’s morgens staan er binnen een half uur verse broodjes op tafel.

Ingrediënten:

  • 550 gram Franse bloem T65
  • 160 ml karnemelk
  • 200 ml warm water
  • 7 gram droge gist
  • 1 koffielepel suiker
  • 10 gram zout
  • 1 el olie

Bereidingswijze:

Meng 160 ml karnemelk met 200 ml warm water zodat het geheel handwarm is. Voeg 7 gram droge gist toe, 1 koffielepel suiker en laat 5 minuten staan. Ondertussen weeg je 550 gram Franse bloem T65 af. Doe er het gist mengsel bij en 1 el olie. Kneed 7 minuten, doe er 10 gram zout bij en kneed nog eens 8 minuten tot je een soepel deeg hebt.

Laat dit in een afgedekte, met olie ingevette kom voor 1-1,5 uur rijzen op een warme plek. Stort het deeg op een bebloemd werkvlak, verdeel in 10 stukjes en druk elk stukje ovaal uit. Rol op tot een langwerpig worstje en leg op een stokbroodplaat. Dek af met folie en zet in de koelkast.

’s Morgens haal je het deeg eruit en verwarm je de oven op 220 graden boven en onderwarmte. Schuif de broodjes in de oven en bak 20-25 minuten. In de eerste 10 minuten spuit je een paar keer met de plantenspuit water in de oven, op de bodem en de wanden.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie