Meloui (inclusief vouwtechniek)

Meloui (inclusief vouwtechniek)

Recept voor hoe je zelf Meloui (ronde msemmen) kunt maken. Dit recept heb ik al een paar jaar van mama en ze zijn echt een succes! Als je er behendig in wordt, kan je ze ook vullen met kip of spinazie. Voor dit recept gebruik je alleen smida (griesmeel), dus geen bloem. Dit is een apart gevalletje. Je moet blijven kneden tot het een deeg vormt, niet lang hoor. Na een paar minuten heb je al een deegbal en dan hoor je nog even te blijven kneden. Als je ze eenmaal maakt wil je geen andere meer!

Ingrediënten:

 • Ongeveer 400 gram fijne griesmeel
 • 1/2 tl droge gist
 • Lauw water
 • Zout

Extra:

 • Zonnebloemolie
 • Boter

Bereidingswijze:

Kneed het griesmeel, gist, zout en lauw water heel goed tot je een deeg krijgt. Je mag geen korreltje griesmeel meer voelen. Verdeel het deeg vervolgens in balletjes.

meloui-recipe

Vet ze in met een olie/boter mengsel en laat ze even 10 á 15 minuten rusten. Dan is het tijd om de Melwi te vouwen. Hieronder kun je duidelijk op de foto’s zien hoe je ze kunt vouwen (tijdens het vouwen door het deeg af en toe besmeren met ongesmolten boter en besprenkelen met olie):

melwy-vouwen

melwi-vouwen

melwi-vouwen

Vouw het deeg op deze manier, maar druk ze nog niet plat. Leg ze opgerolde deeg in een bord en werk zo alles af tot je ze allemaal hebt gevouwen.

meloui-vouwtechniek

Laat ze nog even rusten, want anders gaat het deeg scheuren als je het plat drukt. Als het deeg eenmaal een beetje is uitgerust pak je het eerste rolletje en druk je het plat tot een mooie cirkel m.b.v. wat olie.

meloui-vouwen

Bak het vervolgens in een Marokkaanse makla (zware koekenpan) of pizzapan en bak de Meloui aan beide kanten mooi goudbruin (druppel af en toe een beetje olie erop tijdens het bakken). Werk zo alles af.


2 reacties

 1. Lims geplaatst op mei 20, 2018 Beantwoorden
  Hoeveel zout en lauw warm water heb je gebruikt??
  1. Aya geplaatst op mei 20, 2018 Beantwoorden
   Dat doe je meestal op gevoel. Water voeg je toe tot je een soepel deeg hebt

Geef een reactie