Mercimek çorbası (Turkse linzensoep)
Recept voor Mercimek çorbası, oftewel Turkse linzensoep. Wanneer het kouder wordt en we weer vatbaarder worden voor griepjes en een verminderde weerstand hebben, is deze soep een ideale feel-good-soup. Was ik vroeger ziek of had ik last van mijn buik, kreeg ik deze soep voorgeschoteld. En niet alleen is hij superlekker, maar het is een echte boost voor je lichaam.
Ingrediënten:
- 1 grote wortel, geschild en in blokjes
- 1 gesnipperde ui
- 4 kleine aardappelen, in blokjes
- 1 kopje ongekookte rode linzen
- Zonnebloemolie
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels gedroogde munt
- 500 ml kokend water (desgewenst wat meer toevoegen, de linzen nemen veel vocht op)
- Zout
Bereidingswijze:
Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes aardappelen en wortel toe. Voeg het kopje linzen toe. Draai het vuur laag. Nu mag je het zout, paprikapoeder, gedroogde munt en de sambal toevoegen. Roer het geheel goed door. Blus af met het water. Houd de soep in de gaten. Het kan zijn dat je meer water moet toevoegen.
Draai het vuur na 30 minuten uit. Pureer de linzensoep met behulp van een keukenmachine. Breng op smaak met zout. Knijp boven de soep limoen partjes uit. Serveer met Turks brood. Heerlijk!
Afiyet olsun (eet smakelijk).
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like